صينيه الكبيبة الشامى
3 مشترك
صينيه الكبيبة الشامى
[size=18]
انا ان شاء الله هقدملكوا حاجات حلوة اوى ب>ات فى الحاجات دى واى حد عايز حاجة يقولى
نبدا
هقدم لكم صينيه الكبيبة الشامى
المقادير: نصف كيلو لحم ضانى او كندوز مفروم " نصف كيلو برغل ناعم " نصف كوب سمن " 3 بصلة " ملح . فلفل .بهار . قرفة ناعمة
للحشو: ربع كيلوا لحم مفروم+ قطعة دهن " ملعقة سمن " 2 بصلة مفريه " ملح . فلفل . بهار . ملعقة كبيرة زبيب " ملعقة كبيرة صنوبر
* الطريقة * : يتم تجهيز الحشو بقدح السمن ويضاف البصل حتى يصفر ثم يضاف الملح والفلفل والبهار واللحم
المفروم ويقلب . وعندما يقرب من النضج يضاف الزبيب والصنوبر
" عجينة الكبيبة " :
1- يتم تنظيف البرغل ويغسل مراراٌ ويضاف الى مقدار اللحم الضانى او الكندوز مع الملح والفلفل والبهار والبصل
والقرفة ويمرر بالمفرمة ثلاث مرات ثم يدق ناعما جدا (تستعمل الكبه ان وجدت )
2- تبطن صنيه بالسمن جيدا ويوضع فيها نصف مقدار عجينة الكبيبة ، ثم يوضع الحشو ثم يوضع النصف الثانى من
عجينة الكبيبة ويساوى السطح جيدا
3- يقطع بسكينة على شكل سمبوسك ، ثم يدهن الوجه بمعلقتين سمن
4- تزج فى الفرن متوسط الحرارة حتى النضج
(ممكن عمل الكبيبة اقراص على شكل بيضة وتحشى وتحمر فى الزيت الغزير المقدوح)
رد: صينيه الكبيبة الشامى
اجربها بس ان طلعت وحشه عليكى
ههههههههههههههههههههههه
مشكوووووووووووووووووووووووووره
اخوكى الوالى
رد: صينيه الكبيبة الشامى
مشكورة اميرة على مواضيعك الجميلة ونتمنتى منك المزيد
مع تحياتى اخوكى وزير الحب
مع تحياتى اخوكى وزير الحب
وزير الحب- مراقب
- عدد الرسائل : 424
تاريخ التسجيل : 27/02/2007
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى